Ojla! Naj se predstavim.

Sem Brigita Ložar, šivilja ter inštruktorica šivanja in živim v Trzinu, kjer je tudi moj ustvarjalni studio. Sem le dekle z veliko strastjo do šivanja in popravljanja ter nasploh ustvarjanja. 

 

V življenju sem počela marsikaj. Vse moje redne službe so bile v javni upravi, zelo pa sem bila aktivna tudi v nevladnem sektorju.

Najprej kot tabornica, kasneje kot mladinska voditeljica in soustanoviteljica mladinskega sveta in mladinskega centra, kasneje še igralka, pevka, režiserka, moderatorka, kostumografinja, scenaristka in še marsikaj, kar sem počela v kulturnem društvu. Nekako se je življenje vedno zavrtelo tako, da sem bila izvoljena na vodilne položaje društev, kjer sem od sebe dajala maksimum, da smo z ekipami izpeljali različne programe, projekte in festivale. Ob tem sem uživala, pa tudi rasla. 

V vseh oblikah življenjskega udejstvovanja sem osvojila ogromno različnih znanj, ki mi danes pomagajo uspešno nadaljevati poklic kot samostojni podjetnici. Tako sem spoznala tuje jezike, javno nastopanje, projektno vodenje, management, skupinsko dinamiko, delo z mladimi, pisanje vsebin, pisanje scenarijev in še marsikaj, kar mi danes vse pride prav v mojem poklicu.

Moje poslanstvo je, da ti pomagam razviti ali nadgraditi tvoje šiviljske spretnosti za bolj prijeten in manj stresen čas za ustvarjanje.

Spretnost šivanja nam pomaga biti bolj še bolj ustvarjalni, to pa spodbuja naš um in uresničuje zadovoljstvo preko izražanja skozi ustvarjanje. 

 

Ustvarjanje je življenje. 

Poleg šivanja tudi rada ustvarjam papirne izdelke, oblikujem ter izdelujem nakit.

Moje poglavitne vrednote so trdo delo, potrpežljivost, spoštovanje, zaupanje in poštenost. 

Vse to se odraža tudi v mojih tečajih in delu s tečajniki, pa naj bo to preko spleta ali v živo. 

Moja priljubljena reka: 

Kreativnosti ne moreš porabiti do konca – več kot je porabiš, več je imaš. 

in

Uspeh se ne meri v denarju, temveč v tem, kakšno spremembo narediš v življenju ljudi.

 

Če si skozi prebiranje teh vrstic začutil_a podobnost, povezanost, te lepo vabim v mojo družbo.

Verjemi, imamo se super, ker delimo iste strasti.

Brigita Ložar

Ekipa Trmoglavke

V celi zgodbi Trmoglavke pa zaradi obsega in kakovosti dela, ki jo želim svojim tečajnikom zagotoviti, nisem več sama.

Naj vam predstavim še sodelavki, ki mi pomagata voditi tečaje v živo:

 

Sem Valentina, po izobrazbi diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok.


S srcem pa tudi čisto drugje, v šivanju.


Tukaj se strast do otrok prepleta z mojo izobrazbo, kajti najraje šivam mini kompletke, za novorojenčke. Tiste sladke, prve ko odidejo iz porodnišnice. Moj prvi otroček By vau bo kmalu star že 9 let, saj prvi začetki segajo v začetek leta 2015. Na samostojno pot kot podjetnica pa sem se podala leta 2019, ko sem zanosila a prvo hčerko. 

Poleg šivanja oblačil, si rada postavljam nove izzive, tako šivam tudi nahrbtnike iz umetnega usnja, odvajalne hlačke, toaletke in še kaj bi se našlo.


Sama sem se šivanja naučila tako, da sem opazovala babico in mami. Svoje znanje rada predajam naprej na mlade (pa tudi mlade po duši), ki so željni novih veščin in ročnih spretnosti. 


Ročne spretnosti, kamor spada tudi šivanje, se mi zdijo kot zaklad, naložba v prihodnost. Vedno si lahko kaj novega ustvariš in si kreativen. Zato spodbujam vsakega, da se – ne glede na leta – odloči in nauči nove veščine, ki mu bo vedno prišla prav v vseh stopnjah življenja, morda nekoč postane tudi sanjska služba, kot je to postala moja.

Sem Maja in prihajam z Gorenjske. 

 

Zelo rada ustvarjam in predajam svoje znanje z vseh področij. 

 

Po poklicu sem učiteljica, za dušo pa zašijem kakšno toaletko, kapo, hlače, kapucarček. Prvič sem se za šivalni stroj usedla pred desetimi leti in si sešila krilo, naslednji podvig je bil kapucar, ki mi je povzročal kar nekaj preglavic in sem bila na koncu še kako ponosna na to svojo stvaritev.

Imela sem obdobje, ko sem bila obsedena s šivanjem nahrbtnikov, kasneje z obraznimi maskami in vzglavniki pa obeski za ključe. Predvsem v veselje mi je šivati za otroke, seveda pa izrežem kakšen nov kroj tudi zase, saj obožujem unikatna oblačila. Domače in prijateljice nemalokrat presenetim s kakšnim novim kosom garderobe, občasno se poigram tudi z matchy oblačilci. 

 

Skozi vsa leta šivanja sem spoznala, da se moške srajce da še kako luštkano predelati v oblekice za deklice ali pa poletna pokrivala, zelo prav pridejo tudi večji pleteni puloverji za šivanje zimskih rokavic.

Poleg šivanja izvajam tudi tematske ustvarjalne delavnice, ki vključujejo različna ročna dela in nudim inštrukcije za osnovno šolo. 

 

Zakaj šivanje? Ker me neizmerno sprošča in mi krojenje ter ustvarjanje omogočata kreativnost in sproščanje adrenalina. Neizmerno sem vesela, da bom svojo ustvarjalno energijo lahko delila med Trmoglavkami in vsemi, ki nas nekaj niti in šivalni stroj navdihujejo.

 

Res mi ni nikoli dolgčas in če ob vsem tem ostane še kaj časa, se s hčerko podava na kakšen hrib ali raziščeva nov, nama še nepoznan košček Slovenije.

Se vidiš z nami? Piši mi!

V kolikor se tudi ti ukvarjaš s šivanjem in bi rada Trmoglavkine šiviljske tečaje pripeljala v vašo regijo ter postala del ekipe, se mi oglasi z nekaj vrsticami o sebi.