Politika zasebnosti in splošni pogoji poslovanja

Moja spletna naslova sta: https://trmoglavka.si in https://rezervacija.trmoglavka.si in druge poddomene.

 

Pod imenoma Headstrong Concept in Trmoglavka delujem Trmoglavka, Brigita Ložar s.p.. Vsi izdelki in storitve na tej spletni strani so plod lastne izdelave in avtorska dela, zaščitena z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Kakršna koli nepooblaščena distribucija fotografij, videov, priročnikov, krojev in drugih vsebin je z zakonom prepovedana.

 

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

1. Splošno

Trmoglavka – drugo izobraževanje, kreativne storitve in rešitve, Brigita Ložar s.p., Kmetičeva ulica 10, 1236 Trzin, DŠT: 57197954 (v nadaljevanju upravljalka) sledim načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov, zato potrebujem vašo potrditev, da lahko osebne podatke, ki sem jih pridobila z vašo prijavo na naše storitve in v anketah, uporabljam, hranim in obdelujem za določene namene. Zbrane osebne podatke bom uporabljali izključno za storitve in v anketah, ki jih ponujam, hkrati pa bom storila vse potrebno, da jih zaščitim pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

2. Katere osebne podatke zbiram? 

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo, če je le-ta relevanten podatek za storitev;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe  in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini ali v anketi;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu;
 • za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, upravljalka ne odgovarja.

3. Za katere namene zbiram osebne podatke? 
Upravljalka teh podatkov ne bo uporabila v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljalka bo podatke uporabnikov uporabila za proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkih, ter za kreiranje novih storitev in izdelkov, pošiljanje promocijske e-pošte in vprašalnikov za spletno trgovino www.headstrog-concept.eu in https://trmoglavka.si, katerih obeh lastnica sem sama upravljalka. Upravljalka podatke uporablja tudi za obveščanje naročnikov spletnih novic ter naročnikov storitev, kot npr. tečajev. Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljalka lahko podatke uporabi tudi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi bo upravljalka zaupala le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Upravljalka ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredovala osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočila tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije na studio@trmoglavka.si.

4. Dodatna pojasnila
Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, mi to lahko sporočite na elektronski naslov: studio@trmoglavka.si

 

Ližnjan, Trzin, 27. julij 2021

Posodobitev: Trzin, 28. oktober 2022

 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji spletnih strani na domeni trmoglavka.si in rezervacija.trmoglavka.si so v lasti podjetnice Trmoglavka, Brigita Ložar, s.p. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in OZS ter mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino in blogom Trmoglavka.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja Trmoglavka, Brigita Ložar s.p., z registrirano osnovno dejavnostjo drugo neopredeljeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem Trmoglavka.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje https://trmoglavka.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto prodajalca (ime in sedež prodajalca, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Izdelki in storitve na Trmoglavka.si in njenih poddomenah so redno ažurirani. V primeru, da izdelki niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno in jih ni mogoče naročiti. V kolikor izdelki niso na zalogi, se s stranko, ki tak izdelek naroči po naročilu, dogovori vse potrebne podrobnosti o izgledu, velikosti in roku dobave po elektronski pošti ali po telefonu. Vsa naročila so zavezujoča. 

Jasno je opredeljen tudi način prijav na izobraževanja, njihova vsebina in trajanje ter plačilni pogoji.

Personalizirana naročila izdelkov

Večina izdelkov se da naročiti tudi po želji strank. Od personaliziranega naročila ali naročila po željah in navodilih strank ni možno odstopiti in ga je stranka dolžna plačati, če je pristala na izgled izdelka in mere ter specifike izdelka ustrezajo naročenim.

Prijave in plačilo kotizacij za izobraževanja

Prijava na storitev ali izobraževalni program se izvede z izpolnitvijo spletne prijavnice ali spletnega naročila ali preko e-pošte studio@trmoglavka.si. Spletna prijava se šteje kot pogodba o opravljanju storitev. Potrditveni email, poslan prijavljeni osebi, šteje za potrdilo o sklenjeni pogodbi.

Navodila za plačilo in rok plačila za posamezno storitev, izobraževalni program prejmejo vsi prijavitelji po prijavi na e-poštni naslov, ki so ga navedli na prijavnici.

S prijavo in plačilom kotizacije na katerokoli storitev ali izobraževalni program se prijavitelj zavezuje, da v opredeljenih rokih uredil plačilo, posredovanje določenih informacij potrebnih za uspešno sodelovanje ali druge dogovorjene obveznosti.

Odpoved prijave

Ponudnik si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru ponudnik denar vrne.

Odpoved s strani stranke v primeru prijave na izobraževanje je možna le v pisni obliki, posredovani po e-pošti na naslov studio@trmoglavka.si ali po redni pošti. Skrajni rok za pisno odpoved brez obveznosti plačila kotizacije je 7 dni pred datumom storitve, začetka izobraževalnega programa. V kolikor je poslana po redni pošti, se pravočasnost ugotavlja na podlagi poštnega žiga z datumom na ovojnici pošiljke. V primeru kasnejše odpovedi prijave, vam bo ponudnik kotizacijo zaračunal v celoti.

Odpoved s strani stranke po preteku roka iz prejšnjega odstavka, v skladu s 13. tč. 5. odst. 43. č) člena ZVPot, ni možna, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega naročila (kot naročilo šteje prijava, kot izrecno predhodno soglasje pa šteje prejem prijavnice, s katero soglaša, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Za posamezne storitve, izobraževalne programe lahko veljajo posebni pogoji poslovanja, ki so navedeni na prijavnici in se mora prijavitelj z njimi izrecno strinjati.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– s plačilno kartico ob naročilu

– s Paypalom
– z nakazilom na račun upravitelja samostojne podjetnice Trmoglavka, Brigita Ložar, s.p. po ponudbi / predračunu.

Stroški pakiranja in dostave so brezplačni, razen, kjer je iz košarice razvidno drugače.

 

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Kupoprodajna pogodba (naročilo ali prijava na izobraževanje) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme potrditev naročila oz. prijave na vpisan elektronski naslov.

Minimalna vrednost naročila

Minimalnega zneska naročila na spletni strani ni.

Cene

Cene ne vsebujejo DDV, ker Trmoglavka, Brigita Ložar s.p. nisem zavezanka za obračun DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Akcijske cene izdelkov, ki so jasno označene, veljajo izključno samo za izdelke, ki so na zalogi in v času trajanja akcije.

Promocijske kode

Občasno bralcem e-novičk ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se v košarici vnese v posebno okence “koda” in potrdi s klikom na gumb “Dodaj”. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah za naročeno blago, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov (studio@trmoglavka.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, razen za izdelke po naročilu in personalizirane izdelke, ki so po izvedenem predplačilu in predogledu izdelka (slika po elektronski pošti ali drugih komunikacijskih kanalih) že izdelani Za pravočasno odpoved šteje datum odpošiljanja, razviden s poštnega žiga na ovojnici.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Trmoglavka, Brigita Ložar s.p., Kmetičeva ulica 10, 1236 Trzin.
Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemam.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, neuporabljeno in v originalni embalaži, ki prav tako ne sme biti poškodovana.

ODSTOP OD NAROČENIH STORITEV

Odpoved s strani stranke v primeru prijave na izobraževanje je možna le v pisni obliki, posredovani po e-pošti na naslov studio@trmoglavka.si ali po redni pošti. Skrajni rok za pisno odpoved od tečaja brez obveznosti plačila je 7 dni po datumu začetka izobraževalnega programa. V kolikor je poslana po redni pošti, se pravočasnost ugotavlja na podlagi poštnega žiga z datumom na ovojnici pošiljke. V primeru kasnejše odpovedi prijave, vam bo ponudnik kotizacijo zaračunal v celoti.

V kolikor je poslana po redni pošti, se pravočasnost ugotavlja na podlagi poštnega žiga z datumom na ovojnici pošiljke. V primeru kasnejše odpovedi prijave, vam bo ponudnik kotizacijo zaračunal v celoti.

 

Odpoved s strani stranke po preteku roka iz prejšnjega odstavka, v skladu s 13. tč. 5. odst. 43. č) člena ZVPot, ni možna, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega naročila (kot naročilo šteje prijava, kot izrecno predhodno soglasje pa šteje prejem prijavnice, s katero soglaša, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Za posamezne storitve, izobraževalne programe lahko veljajo posebni pogoji poslovanja, ki so navedeni na prijavnici in se mora prijavitelj z njimi izrecno strinjati.

 

ODSTOP OD NAROČENIH IZDELKOV

Skrajni rok za odstop od nakupa izdelkov je brezplačen v primeru, da artikli niso izdelani po meri in tudi niso odposlani. Za izdelke po meri odstop od nakupa ni možen. 

 

Skrajni rok za reklamacijo nakupa splošnega izdelka je 30 dni. V tem času lahko kupec izdelek vrne v nepoškodovanem stanju, razen v primeru stvarnih napak na njegove stroške, prodajalec pa zagotovi bodisi vračilo denarja, bodisi zamenjavo izdelka. 

 

Če je bil izdelek vidno večkrat uporabljen in/ali dan v kemično čiščenje, za nastalo stanje odgovarja kupec in prodajalec reklamacije ne more upoštevati. 

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna stran trmoglavka.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Headstrong Concept in Trmoglavka ter logotipa za obe znamki sta v lasti Trmoglavka, Brigita Ložar s.p., s podatki kot navedeno zgoraj.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova studio@trmoglavka.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Trmoglavka, Brigita Ložar s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Trzin, 16. junij 2022

Posodobljeno: Trzin, 24. oktober 2022