3 utrinki s počitniškega mini tečaja šivanja za otroke

peresnice rolice

V studio Trmoglavke so v času zimskih počitnic prihajala 4 dekleta, željna znanja šivanja.

Anja, Ada, Niki in Rubi, stare od 7 do 10 let, so v treh dneh, kolikor je tečaj trajal, vsaka izdelale po vsaj 3 izdelke različnih zahtevnosti. Tako so na začetku začele spoznavati svoj ali izposojen šivalni stroj ter preizkušati različne šive na njem z izdelavo vajenice na testnem kosu blaga, nadaljevale pa so z izdelavo schrunchijev.

Mini tečaj šivanja - scrunchiji kot prvi izdelek

Takoj za tem so pod vodstvom mentorice Brigite pričele s peresnico v obliki rolice, kjer so spoznale tudi, da je likanje pomemben del procesa šivanja in kaj so to medvloge. 

Peresnice so bile narejene in napolnjene z barvnimi svinčniki in flomastri že naslednji dan, za piko na i pa jim je mentorica nanje nalepila njihova imena, izdelana z rezalnikom iz vinilne folije. Tako so lahko občudovale unikaten in personaliziran izdelek izpod lastnih ustvarjalnih rok.

(Fotko peresnic si oglejte zgoraj, čisto na vrhu.)

Tretji dan so dekleta izdelovala nahrbtnik na vrvice, ki jim bo prav prišel za športno opremo, ob šolskih izletih ali kulturnih dnevih ali kar tako, za vsakdanjo rabo. 

Mini tečaj šivanja je odlična izraba prostega časa med počitnicami

Nastali so čudoviti nahrbtniki iz vodoodbojnega materiala, vsaka od deklet pa je imela tudi to “srečo”, da se je bila med postopkom primorana tudi kdaj pa kdaj srečati z gospo Paralico. 😉 Pa tudi to so vzele kot del procesa, ker tako pač je in Brigita jim je povedala, da se njej, kljub več desetletnim izkušnjam, to še vedno dogaja.

“Tudi jaz sem kdaj nepozorna in kaj spregledam, prehitro zašijem, potem pa poje paralica… Hvala bogu, da jo imamo, kajne?” 

Občutek imam, da se bo na marsikaterem seznamu rojstnodnevnih želja znašlo tudi blago za izdelavo kake posebne kreacije ali pa celo nov šivalni stroj. 

Če bi tudi vašega otroka želeli vpisati v kreativni tečaj šivanja med počitnicami, si na tej povezavi poglejte razpoložljive termine. 

Dodaj odgovor

Delite:

Tukaj je. Samo zate.

TOP 10 napotkov, ki ti 

bodo pri šivanju pomagali, 

da bo šivanje zate 

manj mukotrpno 

in bolj učinkovito! 

 

Vpiši se in že prileti

k tebi v inbox!

Želiš večkrat prebrati kaj koristnega o šivanju?

Vpiši svoje ime in email v spodnji kvadratek! :)

Hvala!