Naredi sam: Otroški stolček

naredi sam otroški stolček

Spremenite kateri koli stol v otroški stolček! – idealno za potovanja

Otroški stolček na potovanjih ostane doma? Naredi sam, takega zložljivega, lahko tisti gromozaaaanski res ostane doma!


Ena od zagat, posebno tistih družin z veliko otrok, je pakiranje avtomobila pred dopustom. Avto ni nikoli dovolj velik… Kaj vzeti in česa ne? Ko so otroci še majhni, je njihovih »rekvizitov« še več. V izogib razstavljanju in pakiranju otroškega stolčka, smo vam pripravili navodila, kako si prikupen podložen stolček sešijete sami. 


Tako boste privarčevali živce, kak evro in prostor v avtu. Vzeli ga boste lahko na sprehod, na kosilo k babici, potovanje … kamorkoli, saj ustreza večini modelov kuhinjskih stolov.

 

Potrebščine za naredi sam otroški stolček:

 

  • trpežno vzorčasto blago velikosti 50 x 116 cm za osnovo (na levi sliki blago z jazbečarji),
  • dva kosa blaga za držali za trakova velikosti 15 x 8 cm in en pravokotnik velikosti 32 x 19 cm (sredinska slika)
  • blago s kontrastnim vzorcem enakih karakteristik kot osnovno blago – večji kos za podlago 80 x 50 cm  (na desni sliki blago s pikami) in dva kosa 32 x 12 cm (nista na sliki)
  • sintetično medvlogo za prešite odeje velikosti 80 x 50 cm
  • dva trakova z zaponko, vsak dolžine cca. 80 cm (mi smo odrezali trakova s starega nahrbtnika, tista, ki se ju pripne okoli pasu)
  • sukanec, škarje, šiviljski meter, bucike, šivalni stroj, likalnik.

Pozor – blago pred izdelavo v izogib naknadnemu krčenju najprej operemo, posušimo in zlikamo ali pa prelikamo s parnim likalnikom.


Blago za osnovo in blago za podlago položimo enega na drugega in jima izrežemo odprtini za nogice. Nato blago za podlago položimo na medvlogo in ponovimo postopek izreza tudi na medvlogi. Na najožjem delu je širina blaga 22 cm, krivine izrežemo po občutku.

Na krajši del blaga za podlago dobro prišijemo trakova. Na daljšo stran (gledano od izreza za noge) osnovnega blaga prišijemo zarobljen pravokotnik 30 x 17 cm za žep. 


Pozor – žep mora biti obrnjen tako, da odprtina žepa gleda proti izrezom za nogice! 


Manjša kosa blaga za rinke prepolovimo po dolžini, zašijemo in obrnemo na lice. Nato ju prišijemo na levo in desno stran našega žepa.

Oba kosa blaga položimo z licem na notranji strani enega na drugega, nanju položimo še skrojeno medvlogo. (zgornja slika) Pričvrstimo z bucikami, s šivalnim strojem zašijemo stične stranice (robove, kjer so vsi trije kosi). Kote odrežemo, pri okroglinah naredimo zarezice s škarjami skoraj do šiva. (spodnja slika) Tako bo stolček imel lepšo obliko. Izdelek obrnemo na pravo stran, da je medvloga na sredini. Narahlo polikamo robove.

Dva kosa pikastega blaga 32 x 12 cm na eni strani zaoblimo ter ju zarobimo, na ravni strani pa naredimo enako širok rob, kot smo ga zarobili na kosu z žepom. Tako smo dobili naši stranici, ki ju pritrdimo na osnovo z bucikami ter prišijemo. 


Pozor – prišijemo ju na vsako stran kosa z žepom tako, da nadaljujemo na del, ki ima že medvlogo in podlogo!

Tako, naš otroški stolček je narejen! Na levi in desni strani od žepa lahko dodamo še trak s karabinom in rinko za lažje zlaganje. Karabin lahko služi tudi kot držalo za dudo.

 

Ob robu zadnjega sedalnega dela pa sem dodala še zatezni trak za boljše prileganje izdelka na ožje stole. 

 

Če bi vaš otrok rad sedel ob mizi z vami in na mizo videl, mu enostavno podložite debelejšo blazino.

 

naredi sam otroški stolček

Opozorilo: Upoštevajte, da naj v takem stolčku sedijo le otroci, ki so sposobni samostojnega sedenja, uporabljajte pa ga vedno le v prisotnosti in ob nadzoru odrasle osebe. Za morebitne poškodbe avtorica ne odgovarjam. 

Dodaj odgovor

Delite:

Tukaj je. Samo zate.

TOP 10 napotkov, ki ti 

bodo pri šivanju pomagali, 

da bo šivanje zate 

manj mukotrpno 

in bolj učinkovito! 

 

Vpiši se in že prileti

k tebi v inbox!

Želiš večkrat prebrati kaj koristnega o šivanju?

Vpiši svoje ime in email v spodnji kvadratek! :)

Hvala!