Šiviljski nasveti, material in ideje na FB?

šiviljski nasveti, material in ideje na FB

So šiviljski nasveti, material in ideje dostopni na FB?

Seveda so. Tega je mnogo. Torej mnogo priložnosti za učenje.

(Žal pa niso vsi nasveti in napotki najboljši…)

Po poklicu na Facebooku 😉

Včasih, ko me ljudje vprašajo, kaj delam, se pohecam in rečem, da sem po poklicu na Facebooku. In to v veliki meri drži.

Ker moji tečaji potekajo (tudi) prek Facebook skupin, že moram biti dostopna, da tečajnikom lahko kar se da sprotno odgovarjam, dajem šiviljske nasvete / napotke, prodajam material in dajem ter prejemam idejo, inspiracijo od drugih in za druge. Prave skupnosti so to.

Zato sem danes zate, ki si morda šele na začetku ali pa bi ti te informacije le prav prišle pri iskanju nekih smernic in napotkov, naredila izbor TOP 7 NAJBOLJŠIH ŠIVILJSKIH SKUPIN.

Poleg tega moram skrbeti za nekaj poslovnih strani in upravljam nekaj FB skupin (ne samo šiviljskih). Zato sem res veliko na Facebooku. Meni je koristen.

Sem pa tudi v mnogih šiviljskih skupinah, kjer z veseljem dajem šiviljske nasvete, če utegnem, drugače pa moram seveda tudi spremljati, s čim se hobi (in že poklicne) šivilje ukvarjajo. Včasih pa sem tudi sama v zagati in povprašam za nasvet druge, saj nihče ni vseveden.

Res so si vse šiviljske skupine bolj ali manj podobne, vendar so nekatere bolj aktivne kot druge. V vsaki lahko najdeš šiviljske nasvete, material in ideje, pomoč pri nastavitvah stroja in obilico fotografij prekrasnih izdelkov. V nekaterih od naštetih pa lahko material tudi prodaš ali kupiš nekaj, kar “ne gre v promet” drugi ustvarjalki. Da o idejah niti ne govorim, kaj vse punce izdelujejo! Res krasne stvari! <3 Fantje naj mi oprostijo, ampak res smo tukaj nadmočne me, ženske.

(Naslednji vrstni red je naključen, skupina pod št. 1 ni nujno najboljša ali zadnja kaj slabša od prve. Katera bo tvoja najljubša, ne vem, v vsaki se kaj najde.)

Moj izbor TOP 7 ŠIVILJSKIH skupin

Torej, takle šopek sem nabrala:

 1. Najbolj množična je Šivilje amaterke chat, šteje kar 13.000 članov. Stara je 5 let in ima mesečno okoli 240 novih objav. Ima dve administratorki.
 2. S 5.500 člani ji sledi skupina Šivilje Slovenija, ki je stara 6 let, mesečno ima okoli 100 novih objav ter tudi 2 administratorki.
 3. Amaterke šivamo je v 5 letih obstoja nabrala nekaj čez 3.000 članov. Ima dve moderatorki in dve administratorki. Mesečno jo polni okoli 80 novih objav.
 4. Skupina Srčne šivilje je nastala v letošnjem letu, natančneje pred 33 tedni, šteje skoraj 3.900 članic. Kljub temu, da število članic ni tako visoko, pa je skupina prepolna dogajanja. Mesečno se v njej zavrti kar okoli 700 (!) objav, večinoma za šiviljske nasvete. Ima dve skrbnici in eno moderatorko.
 5. Bolšjak za metrsko blago in pozamentarijo je najstarejša od skupin s seznama – šteje 8 let in kot že njeno ime pove, je malo drugačna. V njej lahko kupite ali prodate blago ali dodatke za šivanje. Skupina šteje okoli 8.690 članov in ima 3 skrbnike. Mesečno v njej lahko sledite približno 180 objavam.
 6. Tiste, ki rade pridete do ugodnega blaga za vaše ustvarjanje, se pridružite skupini POCENI TEKSTILNO BLAGO IN IZDELKI, s katero upravlja gospa Sonja. Šteje 5.500 članov, kolikor se jih je zbralo v 3 letih. Mesečno z objavami ni tako aktivna, kot nekatere ostale (okoli 30 objav/mesec), je pa bolj aktivna s komentarji. Če pri gospe Sonji kupite blago, vam dovoli, da objavite, kaj ste iz tega blaga ustvarili. Sicer pa je bolj namenjena prodaji (v glavnem tkanih) materialov.
 7. Dražbe ustvarjalk s ♡ pa je le ena mnogih skupin za dražbe, v kateri izbrane ustvarjalke lahko pod pogoji za dražbe objavljajo svoje izdelke, ki si jih na način višanja cene lahko kupimo ostali člani. Vsekakor vredno ogleda in koristno, ko iščemo kakšna darila za bližnje. Skupina ima okoli 8.100 članov, deluje 3 leta in ima dve skrbnici.

Šiviljska metropola bo postala boljša

Seveda pa vas ob vsem napisanem vabim tudi v Trmoglavkino skupino “Šiviljska metropola”, če v njej še niste. Skupina je namenjena preteklim in bodočim tečajnicam mojih tečajev. Je še zelo mlada, obstaja komaj 30 tednov, v njej pa je okoli 310 članov (bi jih bilo več, če bi bili ljudje pozorni pri odgovarjanju na vprašanja za vstop, upsi). Mesečno je v njej bilo do sedaj cca. 30-50 objav. 

Naša skupnost še raste, objave članic so zelo dobrodošle, tudi na vprašanja odgovarjam, je pa v Šiviljski metropoli v bodoče pričakovati nekaj sprememb.

 • kvizi in ankete
 • nagradne igre
 • poučni videoposnetki
 • dogodki
 • ekskluzivne kode s popusti
 • testni kroji
 • med prvimi izveš za šiviljske izzive, ki prihajajo ….

Se ti zdi to koristno? Bi tudi ti rada prispevala k rasti skupine, v kateri smo sama fajn dekleta? V skupini, kjer nobeno vprašanje ni neumno?

Pridruži se nam!

POZOR! Arghhhh …. Ponavljajoče objave… povsod!

V zvezi s tem imam le eno željo – da ne ponavljaš objav v vsaki šiviljski skupini, ker res res res veliko nas je v tej in oni in tretji … in potem naš “home feed” skupin izgleda nekako kot v filmu Groundhog day (Neskončen dan). :/ Posledično pa tudi ti dobiš manj odgovorov, manj komentarjev,… ker si ostali mislimo: “To sem že videla, to sem že prebrala…” Ponavljajoče objave v vseh skupinah pa lahko izpadejo tudi zelo … hvalisavo.

ZELO POMEMBNO: V katero koli teh skupin se boš želela včlaniti, moraš odgovoriti na vprašanja pred vstopom, saj je zahteva po pridružitvi brez odgovorov tudi nevljudna. Preberite si tudi, kakšna pravila ima posamezna od teh skupin in označite strinjanje s temi pravili.

Še dodatna info: Si vedela, da sem po novem aktivna tudi na Tiktoku? Kje vse me lahko spremljaš in kaj je pri meni najbolj aktualno –> vsi socialni in drugi linki na enem mestu!

Lep pozdrav ti pošiljam,

Brigita Ložar

inštruktorica šivanja

P.S.: Poglej si tudi, kateri tečaj trenutno vpisujem, da ne zamudiš!

Dodaj odgovor

Delite:

Tukaj je. Samo zate.

TOP 10 napotkov, ki ti 

bodo pri šivanju pomagali, 

da bo šivanje zate 

manj mukotrpno 

in bolj učinkovito! 

 

Vpiši se in že prileti

k tebi v inbox!

Želiš večkrat prebrati kaj koristnega o šivanju?

Vpiši svoje ime in email v spodnji kvadratek! :)

Hvala!